Verdienstelijk resultaat Boyd en Akul in EK

Categorie: Jeugd Nieuws
Akul Gupta tijdens het EK in Praag in training met GM Zhaoqin Peng.
Akul Gupta tijdens het EK in Praag in training met GM Zhaoqin Peng.

Boyd Leenen (lid van Schaakmaat uit Venray) en Akul Gupta (Schaakvereniging Maastricht) hebben meegedaan aan het EK voor de jeugd.

Het EK (European Youth Chess Championship) werd in de tweede helft van augustus gehouden in Praag. Het massale evenement, met ongeveer 1200 spelers van 47 federaties, werd gespeeld in zes leeftijdsgroepen (U8, U10, U12, U14, U16 en U18) en per leeftijdsgroep was er een aparte groep ´Open´ en een groep ´Girls´. Er werden van 22 t/m 31 augustus 9 ronden Zwitsers gespeeld.

Boyd Leenen en Akul Gupta behaalden allebei een verdienstelijk resultaat. Boyd speelde mee in de cat. U12 en scoorde 5 uit 9. Akul behaalde 3.5 uit 9 in de cat. U10.

Boyd en Akul waren de enige leden van clubs uit Limburg in de Nederlandse delegatie van in totaal 15 spelers. Het was voor beiden een geweldige ervaring en ze hebben veel geleerd. De Nederlandse spelers werden begeleid door de coaches IM Robert Ris, GM Dimitri Reinderman, GM Jan Werle en GM Zhaoqin Peng. De coaches hebben gedurende het verblijf in Praag hard gewerkt om de nieuwe schaakgeneratie optimaal voor elke ronde voor te bereiden.

Zie ook:

Artikel op website KNSB

DELEN VIA:

Geen reacties op “Verdienstelijk resultaat Boyd en Akul in EK”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User