Geslaagde start seizoen Euregio jeugdtoernooien

Categorie: Jeugd Nieuws
Beeld van het toernooi in Maastricht.
Beeld van het toernooi in Maastricht.

Het nieuwe seizoen Euregio-jeugdtoernooien voor clubs uit Zuid-Limburg en de aangrenzende regio in Duitsland en België is zondag jl. van start gegaan in Maastricht. Er waren 51 deelnemers.

Er worden dit seizoen zeven Euregio jeugdtoernooien gehouden, steeds bij een andere club in Zuid-Limburg, België of Duitsland. Zondag jl. werd er gespeeld bij de vereniging Op zijn Plaats in buurtcentrum Daalhof in Maastricht. Cindy Harder had de organisatie uitstekend voor elkaar en de wedstrijd verliep perfect onder de kundige leiding van Luc Cornet.

In de Euregio-Cup speelden 40 kinderen, onder wie veel kinderen die voor het eerst aan een toernooi meededen. Zij werden in zeven groepen ingedeeld. In de Euregio-League waren 11 deelnemers. Zij speelden hun vijf partijen in twee groepen. Het viel op dat er bijzonder gemotiveerd werd gespeeld, zelfs door de allerjongsten - Owen en Adam zijn pas vijf jaar! Tijdens de partijen kon je een speld horen vallen. Na afloop mochten de beste twee spelers van elke groep een prijs uitzoeken van de prijzentafel.

De Euregio-Cup is bedoeld voor jongens en meisjes die les hebben voor Stap 1 of 2 en nog op de basisschool zitten (in Duitsland t/m 6de klas Grundschule)

De Euregio-League is bestemd voor alle overigen, maar niet ouder dan 15 jaar op de eerste speeldag (dus geboren na 13-10-2008) met een Nederlandse of Belgische rating niet hoger dan 1500 (of Duitse rating niet hoger dan 1200).

Er zijn dit seizoen zeven toernooien die allemaal op een zondagochtend worden gespeeld, van 10.15 tot circa 13.00 uur. De toernooien zijn opgezet om beginnende schakers een kans te geven om mee te doen aan een toernooi waar ze niet ver voor hoeven te reizen en dat niet langer duurt dan 2,5 uur, wat voor beginners prettig is omdat ze nog aan toernooien moeten wennen. 

Voor meer in formatie kijk op de speciale website:

https://euregio-cup.eu/

DELEN VIA:

Geen reacties op “Geslaagde start seizoen Euregio jeugdtoernooien”

Laat een reactie achter

Als antwoord op Some User