Jacob Perrenet scoort het beste op tweede avond Open Maastrichts Zomer Kampioenschap

In het Open Maastrichts Zomer Kampioenschap is de tweede avond gespeeld op dinsdag 10 juli in het clublokaal van schaakvereniging Maastricht.

Jacob Perrenet scoorde op deze avond het beste. Helaas hebben we geen foto's ontvangen van de organisatie; hopelijk krijgen we die de volgende keer wel aangeleverd. Voor de uitslagen klik hier

Er is dit jaar een iets andere formule, namelijk een mix van standaard, rapid en blitz. Deelname is gratis voor iedereen, ook voor niet-leden! Dus wellicht een mooie gelegenheid om schaakclub Maastricht eens te bezoeken. Zorg wel dat je om uiterlijk 20.00 uur aanwezig bent i.v.m. de indeling.

Er zal per avond één speltype gespeeld worden, namelijk

· 1 standaard partij, tempo 1 uur hele partij + Fischer 30 sec per zet, of

· 3 rapid partijen, tempo 20 min hele partij + Fischer 30 sec per zet, of

· blitz, tempo 5 min hele partij, geen bonus. Het aantal blitzpartijen hangt af van het aantal deelnemers, of er een enkelrondig of dubbelrondig round-robin toernooi wordt gespeeld (ieder 1 x of 2 x tegen allen), ofwel een Zwitsers toernooi met maximaal 10 partijen.

De data en speltypen zijn als volgt:

· 3 juli: standaard

· 10 juli: rapid

· 17 juli: blitz

· 24 juli: standaard

· 31 juli: rapid

· 7 aug: blitz

· 14 aug: standaard

· 21 aug: rapid

Wat de rangschikking betreft worden per avond de scores geschaald naar maximaal 10 punten. D.w.z. bij 100% score krijg je op een avond 10 punten, bij bijvoorbeeld 2 uit 3 bij rapid krijg je 6,7 punten enzovoort. Maximale score is dus 80 punten. Open Maastrichts Zomerschaak Kampioen wordt uiteraard degene met de meeste punten. In het onwaarschijnlijke geval dat er een gedeelde 1e plaats is, wordt de gemiddelde TPR van de standaard, blitz en rapid TPRs gebruikt als beslissingscriterium.

Merk op dat er i.p.v. blitz of rapid altijd ook een standaard partij gespeeld mag worden, mits er een tegenstander beschikbaar is.

KOMT ALLEN EN NEEM GERUST VRIENDEN, FAMILIE, KENNISSEN MEE!

Media

Schaakvereniging Maastricht
Ga naar boven
Positive SSL