Verslag en foto's van vrijwilligerstreffen voor vrijwilligers Limburgse clubs

Voor de vrijwilligers van alle Limburgse schaakclubs vond op zaterdag 14 april het jaarlijkse vrijwilligerstreffen plaats.

Van Jean van Kan uit Geleen, secretaris van de Limburgse Schaakbond, ontvingen we onderstaand verslag.

Op zaterdag 14 april 2018 vond het (hopelijk jaarlijks terugkerend) vrijwilligerstreffen van de LiSB plaats. Dit treffen is bedoeld als dank aan en steuntje in de rug voor alle vrijwilligers van de Limburgse schaakverenigingen. Deze vrijwilligers zorgen er immers voor, dat de verenigingen draaien! Dankzij hen kunnen vele leden hun potjes spelen, week in, week uit.

In het middaggedeelte gaf Maaike Keetman een simultaan aan 21 aanwezige vrijwilligers. Maaike is pas 19 jaar, en een aanstormend talent in het Nederlandse damesschaak. Van haar gaan we ongetwijfeld nog veel horen.

De sfeer was gemoedelijk en zelfs vrolijk te noemen. Er werd vaak hardop gelachen, maar ook serieus geschaakt. Dat Maaike veel talent heeft, blijkt uit haar score: ondanks de aanwezigheid van een aantal sterke spelers, behaalde zij 17 punten uit 21 partijen, een score van ruim 80 procent. Voorwaar een absolute topprestatie!

Uiteindelijk waren er twee winstpartijen van de vrijwilligers: Ynze Mengerink en Walter Kunstek. Remises voor Jean Bodelier, Bram ten Haaf, Leo Maessen en Jean van Kan. De overige spelers verloren hun partij.

Na de simultaan konden de (inmiddels 25) aanwezigen genieten van een warm buffet (salades, fruit, rijst, friet, goulash en saté). Het bleef nog lang gezellig!

Het was mij een grote eer om dit te mogen organiseren. Een rondje langs de aanwezige vrijwilligers maakte mij duidelijk, dat iedereen positief was over deze dag. Volgend jaar zal deze dag dan ook zeker een vervolg krijgen. Hopelijk mag ik dan nog meer vrijwilligers begroeten!

Jean van Kan

 

Media

2018 Vrijwilligerstreffen
Ga naar boven
Positive SSL