GM Loek van Wely gaf simultaan bij 'gouden' DJC in Stein

Grootmeester Loek van Wely heeft op zaterdag 18 november een simultaan gegeven bij de vereniging DJC in Stein ter ere van het gouden jubileum van de club.

Loek van Wely is Nederlands kampioen. Hij speelde tegen 41 schakers (leden van DJC en andere verenigingen in Limburg).

Loek gaf iedereen een joker, die men mocht inzetten voor advies. Dus als Loek bij je bord kwam kon je een joker inzetten en dan ging hij de stelling samen met je analyseren en gaf hij advies m.b.t. de stellingskenmerken, het plan en de beste mogelijkheid om op dat moment te spelen.

Loek begon om 13:00 uur en toen de zaal om 19:00 uur voor andere doeleinden gebruik ging worden, werden de laatste zes partijen nog in een ruimte boven verder uitgespeeld. Rond 19:45 uur was het definitief gedaan.

Tegen 41 tegenstander won Loek er 34. Hij verloor er 4 (Willem Wallekers, Jean van Kan, Dirk Bergmans en John Heuts) en 3 remises (Stefan Spronkmans, Bob Merx en Ynze Mengerink). De totaalscore was dus een zeer indrukwekkende 86.5%. Voor alle winnaars en remisespelers had Loek een Chessbase DVD in petto.  

Loek tekende ook nog, samen met alle deelnemers, een speciale beterschapskaart voor Ad van Os, de enige speler die wegens gezondheidsproblemen, niet aanwezig kon zijn.

Voor een fotoreportage, zie het Limburgse foto-album (waar inmiddels al ruim 20.000 foto's staan).

Voor de foto's klik hier

Media

2017 Simultaan GM Loek van Wely bij DJC
Ga naar boven
Positive SSL