Joze Simenon winnaar Hyfass-toernooi in Bergen

Jozef Simenon is afgelopen zaterdag, 30 september, met een score van 6 uit 7 winnaar geworden van het 21e Hyfass Adviesgroep schaaktoernooi dat werd georganiseerd door SV Bergen.

Rond 10.00 uur kwamen 34 spelers uit Gelderland, Limburg en Brabant bij elkaar om de degens te kruisen. Het was dit jaar een flinke uitdaging om door de regen de speelzaal te bereiken en sommige spelers kwamen dan ook met een nat pak binnen. Toen de natte jassen opgevangen begonnen de schaakpartijen in een vriendelijke en competitieve sfeer en kwamen er mooie partijen op het bord.

Na de eerste 4 rondes zat de spanning er nog goed in en wat het verschil tussen de eerste spelers nog minimaal. Er was dus voor iedereen nog ruime kans om te gaan voor de winst ook al melden de sterke spelers zich al vooraan in de ranglijst. Jozef Simenon, Henk van Gool en Peter van Dinteren stonden op de eerste plekken. Gevolgd door een groep met 3 punten.

In de laatste ronden kwam het aan op de kleine verschillen en lukt het Jozef Simenon (DJC, Stein) om zonder een partij te verliezen de eerste plek op te eisen. Henk van Gool (Venlose S.V.) werd knap tweede en de derde plek werd op de valreep binnengehaald door Bill Kortenhoeven (BSV, Blerick).

Aan het einde van de dag was er nog een prijsuitreiking en werden ook de vrijwilligers bedankt. Hiermee is een einde gekomen aan weer een mooie schaakzaterdag en een begin gemaakt aan de senioren grand prix van de Limburgse schaakvereniging.

Dit alles is mogelijk gemaakt door de al 21 jaar sponsorende Hyfass adviesgroep en verder door Houkol timmer en houtbewerking en Uniq administratie en adviesbureau.

Voor uitslagen klik hier

Voor fotoreportage klik hier

Media

2017 Bergen, Hyfass-toernooi
Ga naar boven
Positive SSL