Danny van Drongelen op 47-jarige leeftijd overleden

  • Op 47-jarige leeftijd is Danny van Drongelen, voormalig jeugdkampioen van Limburg, overleden.

Hij was in zijn jeugdjaren lid in zijn geboorteplaats Maastricht.

Danny van Drongelen werd in de jaren 80 tweemaal jeugdschaakkampioen van Limburg in zijn leeftijdsgroep. Hij speelde o.a. in december 1983 mee in het kampioenschap van Limburg voor de jeugd in de groep tot 16 jaar. Dit kampioenschap werd gehouden in Maastricht. Hij werd overtuigend kampioen, niet gering want hij eindigde vóór sterke spelers als Marcel Beulen, Rudi van Gool, Daan Brorens en Gaston Dörenberg. 

Danny woonde nu in Tilburg. Hij was geen lid meer van een schaakvereniging. Hij schaakte wel vooral nog met een select groepje goede vrienden. Hij was een uitzonderlijk maatschappelijk betrokken man en in zijn hardrock-scene een uitgesproken en internationaal bekende persoonlijkheid. Zijn overlijden komt dan ook hard aan over de hele wereld. Daarnaast was Danny een uitzonderlijk intelligent mens. Hij werd geroemd om zijn analyse en logisch denkvermogen. Veel mensen kennen hem van de muziek, maar slechts weinigen weten dat hij ook een zeer sterk jeugdschaker was en nog altijd graag schaakte. De wereld van het schaken is voor hem altijd iets bijzonders gebleven.

Hij is overleden op het festival Rock Hard op 3 juni j.l. in Gelsenkirchen, Duitsland. De datum van de uitvaart is nog niet bekend.

Overzicht jeugdkampioenen van Limburg

Meer over het overlijden van Danny van Drongelen:

artikel op website Brabants Dagblad

Ga naar boven
Positive SSL