12e Limburg Open: Nisipeanu vierde grootmeester die zich heeft aangemeld

Voor het 12e BPB Limburg Open 2018 in Maastricht hebben zich nu al vier grootmeesters aangemeld. Dit toernooi wordt gespeeld in het pinksterweekend (18 t/m 21 mei).

Eerder meldden zich de volgende grootmeesters aan: Christian Bauer (2634), Roeland Pruijssers (2523) en Erwin l'Ami (2634).

Nu is daar bij gekomen: regerend Duits kampioen GM Liviu Dieter Nisipeanu (2681).

Het 12e Limburg Open is tevens het 89e officiële Kampioenschap van Limburg van de Limburgse Schaakbond. Het toernooi is dit jaar voor het eerst in de spiksplinternieuwe Geusselthal, op 100 meter afstand van de oude locatie. We hopen je dit jaar (weer) te zien. Schrijf je nu snel in op www.limburgopen.nl en klik op Inschrijven in het menu.

Het BPB Limburg Open is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse toernooischaak. Met elk jaar ruim 400 deelnemers is het een van de grootste toernooien van Nederland en zelfs Europa. Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 rondes worden uitgesmeerd over 4 dagen. Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie binnenstad van Maastricht te ontdekken. Hierdoor is het BPB Limburg Open niet alleen een groot en sterk bezet toernooi, maar doet het ook dienst als fijne vakantiebestemming.

Elk jaar zorgt de organisatie voor een speciaal tintje, waardoor het een feest is om naar Maastricht af te reizen. Dit jaar staat in het teken van de vernieuwde locatie. De gemeente Maastricht heeft de oude locatie, de Geusselthal, vervangen door een gloednieuwe Geusselthal. Deze hal heeft een prachtige nieuwe speelzaal, een grotere ruimte voor de live-analyse en een fijne bar met goede analysemogelijkheden. En mocht u zich nu zorgen maken over de uitstekende parkeer- en overnachtingsgelegenheden van de vorige hal: geen zorgen, want de nieuwe hal is tegenover de oude gebouwd. Deze gelegenheden zijn dus nog steeds beschikbaar. De nieuwe locatie heeft een geweldige uitstraling en staat garant voor een aantal schitterende partijen!

De organisatie is vereerd dat het BPB Limburg Open wederom geldt als officieel Kampioenschap van Limburg en een uithangbord is voor het Limburgse schaken. Limburgs schaken kenmerkt zich door niet alleen serieus te schaken, maar ook door de gemoedelijkheid om het schaken heen. Dit is de reden dat jaarlijks honderden schakers hun weekend vrijhouden om het Open Limburgs Kampioenschap in Maastricht te spelen.

Voor verslag van vorig jaar klik hier

Media

Nisipeanu
Ga naar boven
Positive SSL