Limburgs schoolschaakkampioenschap: verslag en foto's

Op woensdag 22 maart vond in Roermond het Limburgs schoolschaakkampioenschap plaats.

21 schoolschaakteams kwamen naar BC Broekhin te Roermond. Deze school stelde de aula ter beschikking Het toernooi werd geopend door de adjunct-directeur van de school, door de eerste zet te spelen op bord 1.

Dit in drie categorieën opgedeelde toernooi speelde in één grote groep, zodat iedereen een kans maakte om tegen de gevorderde spelers uit te kunnen komen. Zo speelden de middenbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs mooie gevarieerde wedstrijden. Na een aantal rondes werd er nog even tijd vrijgemaakt om per deelnemende school te poseren voor een groepsfoto. Er werden mooie partijen gespeeld, er werd hard nagedacht door de kinderen om zo veel mogelijk punten te verzamelen en zo kans te maken op de kampioenstitel.

Na 7 rondes kon er een winnend team bekendgemaakt worden. het team van basisschool Bernard Lievegoed 2 uit Maastricht werd 1e in de reeks van groep 3, 4 en 5. Basisschool Sint Pieter 2 uit Maastricht mocht zich tot Limburgs kampioen (basisonderwijs) 2017 laten benoemen. Dit zijn leerlingen uit groep 6, 7 en 8. In de groep van het voortgezet onderwijs wist de Bernard Lievegoed uit Maastricht de kampioenstitel te pakken. Dankzij alle vrijwilligers, die dit toernooi mogelijk maakten, en de vele schakers, was het een mooie dag met vele mooie prestaties.

Voor de uitslagen klik hier

Voor foto's zieFoto-album

Ga naar boven
Positive SSL